Gólyatábor 2017
KRG, 2017. szeptember 25.
Gólyahír

#gólyatábor2017 #hetedikesek

Augusztus utolsó napjaiban megint gólyakerepléstől lett hangos az Emmaus-ház. Elárulom, nemcsak napközben, még éjjel is kerepeltek a gólyák! Úgy gondolom, sok jó élménnyel gazdagodott mindenki, még a tanárok és a segítők is.

A hetedik évfolyamosok, miután megérkeztek, gyors házirend-ismertetést kaptak, mindenre fény derült, például arra, hogy mit szabad és mit nem, hogy ki az udvari fotósunk, kántorunk és játékmestereink, akik másnapra izgalmas sorversenyt készítettek elő a gólyáknak.

Voltak vendégeink is. Kuti József nagytiszteletű úr tartott kis ismertetést az egyházközségről, majd később Szenes Mártonné Durucz Anna iskolaigazgató és Pálné Lencsés Szilvia internátusigazgató mesélt az iskolai életről, illetve az internátus működéséről.

Első este filmnézés gyanánt az Agymanók című film került a vászonra. Utána kicsit nehéz volt a zuhanyzást és a lefekvést siettetni, de nagy eőfeszítések árán megoldottuk.

Az osztályfoglalkozásokon is nagyon jó hangulat lehetett, ugyanis Árpi bácsival külön el kellett vonulni egy helyre, hogy a megbeszélést lebonyolítsa velünk, ifivezetőkkel.

Weiner Zoli és Weiner-Legeza Luca, akik hatodéves gyakornok lelkészházaspárként szolgálnak most a gyülekezetben, szintén kint voltak velünk. Ők sem hagyták helyükön ülve a gólyákat, igencsak interaktív áhítatban volt részük mindkét alkalommal. Vincze tanár úr mellett mindhárom nap kint volt Laczay András tanár úr is. Nemcsak az áhítatok számának növekedése miatt, a hangulatot is emelték tanár úr vicces beszólásai. Köszönjük! Az áhítatok előtt és után mindig volt ráhangolódás. Próbáltunk a rövid idő alatt minél több éneket megtanulni. Ügyesek voltak nagyon a kisgólyák, jól vették a lapot. Még egy közös éneket is megtanultunk, amit a kilencedikesekkel el is énekeltünk az évnyitón.

#gólyatábor2017 #kilencedikesek

Az évnyitót megelőző három napban még hangosabb volt az Emmaus-ház, mint a hetedikesek gólyatáborában. Amíg a „kis-gólyák” hatvanketten voltak, addig a kilencedikesek 101-en. Ők is kaptak Árpi bácsitól rövid ismertetést a helyről és a szabályokról, bár néhányuknak ismerős volt a hely, mivel általános iskolásként is refisek voltak.

Rögtön az elején tanultunk már két éneket is, majd a későbbiekben csak halmoztuk az élvezeteket, ugyanis: „Mindenki tud énekelni!” (by: Vass-Eysen Ákos) Még a nagy közös éneket is megtanultuk, amit szerintem egy nagyon szép szolgálatként énekeltünk el az évnyitó istentiszteleten.

Ifivezetőkként könnyű dolgunk volt a sorversenyek kialakításában, ugyanis Juhász Katalin tanárnő zseniális ötletekkel halmozott el minket, így nekünk már csak a játékok levezetése maradt hátra. Nemcsak a diákok, hanem Laczay tanár úrékkal mi is jókat nevettünk néhány találó csapatnéven. Ide tartozott például a: „Gazdasági lengőcsapszeg”, „Fémfaház”, „Unykornys ipszilonnal”, „Fűszál csoport", „Elvtársak"...stb.

Vendégeink itt is voltak. Varga Nándor elnöklelkész úr áhítattal szolgált, majd mesélt az egyházközség működéséről. Szenes Mártonné Durucz Anna és Pálné Lencsés Szilvia igazgatók itt is ismertették az újakkal az iskolai illetve az internátusi életet. Egyre több szempárban véltem felfedezni a kíváncsiságot az ismertetést követően.

Az első este filmnézéssel zárult, a Good Will Hunting című filmet néztük meg. A második este már csak fakultatív program volt a filmnézés, akkor az Életrevalók című film vkerült sorra.

A nagy létszám ellenére családias légkör alakult ki, sok új barátot szerzett mindenki.

#gólyatábor2017 #összegzés

Szuperek vagytok Refisek! Mindig öröm köztetek szolgálni! Találkozzunk még!

Áldás Békesség: Vass-Eysen Ákos

Gólyatábor 2017
KRG, 2017. szeptember 13.