Fesztivál körkép 2015
Boda Krisztina, 2015. június 11.
Gyere el!

Hamarosan itt a tanév vége, és immár nemcsak a nyarat köszönthetjük, hanem a sokak által várt fesztiválszezont is. Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy Magyarország most már igenis jelentős szerepet tölt be Európa fesztiváltérképén. Tehát neohippie életmódra fel, nézzük hazánk legnépszerűbb fesztiváljait.

1. Sziget Fesztivál- A Fesztiválköztársaság

Magyarország legöregebb, leghíresebb, legnagyobb és méltán legnépszerűbb zenei fesztiválja(nemzetközi viszonylatban is), ami mellé rengeteg külföldi és magyar látogató teszi le a voksát minden évben.

Image titleHelyszín,időpont: Budapest- Hajógyári sziget, Aug. 10-17

Néhány eddig várható fellépő, előadó: Ellie Goulding, Kensington, Paloma Faith, Kasabian, Avicii, Florence and The Machine, Robbie Williams, Martin Garrix, Asaf Avidan, Foals, Major Lazer, Knife Party, Alesso, Holywood Undead, Kings of Leon, Limp Bizkit, Nero, Sigma, Passenger, Milky Chance, Fauve….

Ezeken az előadókon kívül még számos fellépő, és néhány headliner nevét is homály fedi, de az információk folyamatosan érkeznek.

Árak (jelenleg a második elővételi kör érvényes, ennél csak feljebb fognak kúszni):

Bérlet:

 • 7 napos- 78000Ft

 • 5 napos- 69000Ft

Napijegyek:

 • 1. napi: 20000Ft

 • A többi napon: 17000Ft

A szigetet zene-szórakozás-műveszet hármas egységével szokták jellemezni. Hiszen a koncerteken kívül rengeteg programot találhatunk, ilyen például: Sziget Esküvői Sátor, Cirque du Sziget, Miracoco Luminarium, Chill garden, Fuerza Bruta- Giant street theatre, Bungee jumping…és még sok minden más.

További infó: http://www.sziget.hu

2. Telekom VOLT Fesztivál

A sziget után Magyarország második legnívósabb zenei fesztiválja, amely széles skálán vonultatja fel a zenei műfajokat, nagyszerű előadók kíséretében.

Image titleHelyszín, időpont: Sopron, Július 1-4.

Néhány eddig várható fellépő, előadó: Slash, Motörhead, David Guetta, Bastille, John Newman, Parov Stelar Band, Tankcsapda, Halott Pénz, Wellhello, Boggie, 30Y, Rise Against, Wilkinson, Lilly Wood, Mary Popkids….itt is, mint a Sziget esetén még számos fellépő neve bejelentésre vár.

Jegyárak (a jelenlegi elővétel szerint):

 • Bérlet: 27 990Ft

 • VIP Bérlet: 50000Ft

 • Napijegy: 10990Ft

További infó: http://www.sziget.hu/volt

3. Mastercard Balaton Sound Fesztivál

A Balaton Sound Magyarország harmadik legnagyobb zenei fesztiválja, és mint mindig az idei évben is a Balaton partján kerül megrendezésre, tehát a napsütés vízpart kombó adott. Jellemző még a Sound-ra, hogy az elektronikus zenei vonalra épít, bár ezen a nyáron ez kiegészül egy kis hiphop és r’n’b vonallal.

Helyszín, időpont: Zamárdi, Július 8-12

Eddig várható fellépők, előadók: Jason Derulo, Faithless, Dimitri Vegas and Like Mike, Axwell, Hardwell, Afrojack, Tiesto, Ludacris, Zedd…és még rengetegen.

Jegyárak ( a jelenlegi elővételi árak szerint)

 • Bérlet: 44900Ft

 • VIP bérlet: 70000Ft

 • Napijegy: 15000Ft

További infó: http://www.sziget.hu/balatonsound

4. Strand- Nagyon zene fesztivál

A Strand hazánk legfiatalabb fesztiválja, idén ünnepli a 3. születésnapját. „Kora” ellenére igazán figyelemre méltó zenei kínálattal büszkélkedhet. Helyszíne szintén a Balaton part, ami számos lehetőséget kínál, emellett ennek a fesztiválnak a legkedvezőbb az ára.

Image titleHelyszín,időpont: Zamárdi, Aug. 19-22. (a nyár záró fesztiválja)

Eddig várható fellépők, előadók: Brains, Kaukázus, Magashegyi Underground, The Carbonfools, Fish!, Steve Aoki, New Found Glory, Simple Plan, Wellhello, Halottpénz, 30Y, All Time Low….(a lista még itt is kiegészítésre vár)

Jegyárak (elővételben):

 • Bérlet: 17500Ft

 • Napijegy: 7500Ft

 • VOLT- Strand Fesztivál kombinált bérlet: 44000Ft

További infó: http://www.strandfesztival.com

5. EFOTT

A rövidítés nem mást takar, mint az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozóját. A fesztivál egyedi módon állandóan változtatja megrendezésének helyszínét, mindeközben pedig a legtöbb hazai előadót sikerül felvonultatnia minden egyes évben. Jelszavuk: „Csak szabadon”. Az EFOTT az idei évben ünnepli megrendezésének 40 évfordulóját, a 2015-ös házigazda pedig az Óbudai Egyetem lett.

Helyszín, időpont: Velence, Júl. 14-19

Eddig várható fellépők, előadók: Wellhello, Honeybeast, Punnany Massif, DUB FX, Halottpénz, Intim Torna Illegál, Vad Fruttik, Mary Popkids, Quimby, Brains, Fish!, Supernem, Ivan and The Parazol, 30Y…és még sokan mások

Jegyárak (elővételben):

 • Hetijegy: 17990Ft

 • Hétvégi jegy: 10490Ft

 • Nyitónapi jegy: 3490 Ft

 • Napijegy: 5990Ft

A zenei programok mellet az EFOTT nagy számú sport programmal is kecsegtet.

További infó: http://www.efott.hu

6.Borsodi Kingdom of Hegyalja

Egy év kihagyás után az idei nyáron újra indul a Hegyalja Feszt, teljesen megújulva. A Tokaj lankáin megrendezett fesztivál a rockos vonal mellett, ezúttal mást is tartogat, mind a hazai mind a külföldi palettán.

Image titleHelyszín, időpont: Tokaj-Rakamaz, Júl. 15-19.

Eddig bejelentetett fellépők, előadók: Rudimental, Clean Bandit, Milk and Sugar, The Carbonfools, Belga, Akkezdet Phiai, Nightwish, Punnany Massif, Irie Maffia, Moby Dick, Anna and The Barbies, Kelemen Kabátban, Elefánt, Babel, Ocho Macho

Jegyárak:

 • Bérlet: 17990Ft

 • Napijegy: 6990Ft

További infó: http://www.kingdomofhegyalja.hu

7. Fishing on Orfű

A nyár nyitófesztiválja, ami attól függetlenül, amekkora múlttal rendelkezik megmaradt a kisebb, bensőséges fesztiválok sorai között. A fesztivál elsősorban a hazai alter zene nagyjait vonultatja fel, az orfűi tó partján. Pont ennek a környezetnek köszönhetően, a rendezvény rendkívül sok sportprogramot (pl.: barlangtúra) is kínál.

Helyszín, időpont: Orfű-Panoráma Kemping, Jún. 17-20.

Fellépők, előadók : Szabó Balázs Bandája, HS7, Kispál és a Borz, Pál utcai fiúk, Vad Fruttik, Punnany Massif, Supernem, Esti Kornél, Wellhello, Kelemen Kabátban, Alvin és a Mókusok, Fish!, Stubborn, Kiscsillag, Hiperkarma…

Jegyárak (a közelgő időpont miatt a jegyek rohamosan fogynak!):

 • 3 napos bérlet: 13990 Ft

 • 4 napos bérlet: 12990 Ft

 • 0. napi jegy: 6990Ft

 • Napijegy: 5990Ft

 • Sátorhely: 1000 Ft

További infó: http://www.fishingonorfu.hu

8. East Fest

A legkisebb fesztiválok egyike a Mezőtúron megrendezett East Fest. Ebben az évben 4 város is jogosult arra, hogy lakosai ingyen vegyenek részt a fesztiválon: Pozsony, Temesvár, Miskolc, és Esztergom. Ezenfelül a fesztivál lehetőséget nyújt feltörekvő zenekaroknak, hogy tudásukat nagyközönség előtt megcsillogtatva bejussanak a hazai zenei élet nagyjai közé.

Image titleHelyszín, időpont: Mezőtúr, Júl. 29- Aug. 01.

Néhány fellépő, előadó: Fish!, Irie Maffia, Kowalsky meg a Vega, Tankcsapda, Depresszió, Belga, Punnany Massif, Essem, Quimby, Punnany Massif, Halott Pénz, Wellhello, Brains, Ossian, The Carbonfools, Junkies….(néhány fellépő, előadó neve még nem került nyilvánosságra)

Jegyárak:

 • Nulladik napi jegy: 2990 Ft (csak a helyszínen váltható!)

 • Napijegy: 3790 Ft

 • Bérlet: 8990 FT

( Kedvezményes jegyek kaphatók mezőtúri lakosok számára, egyetemisták/főiskolások számára)

További infó: http://www.eastfest.hu