12.d 2018
KRG, 2018. május 03.
Ilyenek vagyunk

Ilyenek voltunk mi a 12.D osztály…

Na de mégis milyenek? Mikor megkérdeztem az osztályunkat, hogy mi a véleményük erről, a válaszok nem sokban tértek el egymástól.

Image title

Immáron 4. éve boldogítjuk egymást, tehát nem kérdés, hogy nagyon sok jó élménnyel gazdagodtunk. Kezdetben az osztály nem volt annyira összetartó, hiába a sok ismerkedés a gólyatáborban. Az első évben kis csapatok alakultak ki, amik természetesen nagyon sok változáson mentek keresztül a négy év folyamán. A baráti társaságok megnyíltak egymás felé, és mondhatjuk azt is, hogy a negyedik évre alakult ki egy igazán jó osztályközösség. Többen azt mondták, hogy minden reggel imádtak bejönni az iskolába. Na de nem ám a tanulás miatt, hanem a barátok és a jó társaság végett. A különböző osztályprogramokon még jobban összeszoktunk, így az utolsó év végére elértük azt is, hogy mindenki beszéljen mindenkivel.(Ha legalább egyszer is J)

Természetesen mint minden osztálynak, nekünk is volt nagyon sok olyan szavunk, amiket csak mi értettünk, például : szafo, harkány, dukán – de sajnos ezeknek a szavaknak a jelentéstartalmát nem fedhetem fel, hiszen akkor már nem is lennének elgondolkodtatóak.

A tanulás terén az osztályunk nem volt annyira rossz… általánosságba véve, azt nem is említve, mit meg nem tettünk néha, hogy elmaradjon a dolgozat vagy a felelés. Kedvenc tantárgyaink a fizika, kémia, biológia és földrajz volt. Ezek az órák teltek mindig a legviccesebben, de azért néha sikerült „kihúzni a gyufát” pár tanárunknál. (tudás = nulla)

Image title

A közös sportok nagyon jól mentek az osztálynak: röpi, foci, kidobó vagy pingpong, bármelyikben szívesen részt vettünk, és teljes erőbedobással próbáltunk játszani a csapat érdekében. Akik pedig nem nevezték magukat sportkedvelőknek, lelkesen szurkoltak a padról, lelátóról.

A szünetek hangulatát szinte le sem lehet írni, annyira energiadús és pörgős volt mindig, hogyha bárki benézett az osztálytermünkbe, biztosan azt a benyomást keltettük benne, hogy bolond ez a 12. D.

Összegezve, az osztályunkat egy elég bolondos, jó hangulatú, kreatív emberekkel teli közösségnek írnám le. A társaság problémamegoldó képessége 10-est érdemel, hiszen az évek során mindenre találtunk megoldást, ez bizonyíthatja a legjobban azt, hogy egy összetartó közösség alakult ki.

Az osztályunk pár szóval jellemezve tehát: bolondos, humoros, örök gyerek.

Image title

Kívánom a további évfolyamokra járó diákoknak, hogy Ők is érezzék magukat a gimnáziumi éveik alatt továbbra is nagyon jól, és élvezzék ki, mert bizony nagyon-nagyon gyorsan eltelik ez a pár év.

Szeretettel: Doroghy Tünde

Melléklet a többiektől:

„Állandóan dőlt a hülyeség.”

„Szívesen jártam ide, bár néha voltak nehezebb időszakok is, de a vidámság sok mindenen átsegített.”

„Feldobta a napom, ha csak bejöttem az osztályba.”

„Képesek voltunk összefogni a jó ügy érdekében.”

„Elmarad a biosz??”

„Mi vagyunk a jövő pinpong bajnokai!”