12.e 2019
KRG, 2018. november 25.
Ilyenek voltunk

Úgy éldegéltünk mi a kis elzárt övezetünkben, a 3. emeleten, a legnagyobb nyugalomban és egyetértésben, mint egy jól összeszokott család. Lehetséges, hogy az én nézőpontom egy szerencsésebb nézőpont, de a megszokott demokrácia szerint megkérdeztem az osztályt, hogy mely tulajdonságokkal jellemeznék az osztályközösséget. Csendes, együttműködő és a végsőkig kitartó csapat. Néhány tanár szerint ez inkább negatívum, mint pozitívum, hiszen elég nehéz volt minket igazán szóra bírni, de azt nekik is be kell vallaniuk, hogy fegyelmezni ritkán kellett bennünket. Kivéve persze a rajzórákon - amit valahogy mindig a 9. órában sikerült tartani-, ahol sokszor elszabadultak az osztály mélyen elfojtott indulatai. Három irodalomtanárt ismerhettünk meg gimnáziumi tanulmányaink során, reméljük nem velünk volt bajuk, mert mi mindegyikőjüket nagyon szerettük.

Image title

Jó alanyok lévén osztályfőnökünk velünk tesztelte a telefonmentes életformát. Akkor még nem is gondoltuk, hogy milyen összeesküvés tagjai lettünk. Aztán azt sem gondoltuk, hogy a jól megszokott kényelmes osztálytermünket minden májusban magunk mögött kell hagynunk, és bekerülünk az első emeleti civilizált életbe. A tanárok mindig megjegyezték, hogy hasznunkra vált a levegőváltozás, felbátorodva osztályfőnökünk bevezette a havonta cserélődő ültetés szabályát, de mint egy régi könyv, ami mindig ugyanott nyílik ki, mi is, a szerencse és rafinéria folytán a megszokott párok újra egymásra találtak.

Image title

Alaphabitusunkból adódóan a természetközeli és barátságos helyszíneket választottuk osztálykirándulásunk célpontjául, ez nem mindig aratott sikert. 9. osztályos zöldfülűekként szlovákiai túránk során a vezető pásztor és nyája elveszítette egymást szem elől, de annál édesebb volt a találkozás.

Image title

Többször ért minket atrocitás az osztályteremben lévő szekrény agresszív viselkedése miatt, osztályfőnökünknek testközelből kellett megtapasztalnia a szekrényajtó sunyi támadását (ezután persze eltávolították). Ezután a többi bútorunkkal olyan jól bántunk, hogy még az osztályterem-díszítést is megnyertük karácsonykor. Bátran állíthatom, hogy osztályunk profi salsa tánccsoporttá vált a 11.-es osztálykirándulás során, amit a hajnalig bulizásnak köszönhettünk. Ez is azt mutatja, hogy a kedvezőtlen körülmények (mint például a WC-papír és a meleg víz hiánya) sem szegték kedvünket.

Image title

Attól függetlenül, hogy sohasem jellemezték az osztályt hangos érzelmek, abban mindenki egyetérthet, hogy jó egy ilyen közösségnek a tagja lenni, ahol mindenki önmagát adhatja, és nem kell amiatt aggódnia, hogy kiközösítik. Az osztály összes tagja nevében köszönjü az osztályfőnökünknek, hogy mindig szívén viselte az osztály ügyeit.

Minárovics Réka, Tauber Lili és Novák Laura

Image title