A díszcsomagolás története
KRG, 2013. december 11.
Kreatív
Az év talán legszebb időszaka a Karácsony, s az ezt megelőző adventi hetek. Megtelik szívünk a várakozás, készülődés örömével: díszbe öltöztetjük otthonainkat, készülünk szeretteink megajándékozására, szeretnénk az ünnepet emlékezetessé, bensőségessé tenni. Az Életszépítők csapata is készül a karácsonyra: szeretnénk Olvasóinknak a készülődéshez kapcsolódó karácsonyi, adventi jelképek történetét elmesélni, és sok-sok inspiráló ötletet ajándékozni. Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére!

A csomagoló papírok története a 2. századi Kínáig nyúlik vissza, méghozzá pénzbeli ajándékot boríték alakú csomagolásba, melynek alapanyaga rizsszalmából és bambuszrostokból készült.

Fotó: Jennifer Prince

 

Fotó: French Larkspur

 

Fotó: My Sweet Prints Blog

 

A dekorációs célú ajándékcsomagolás szintén a borítékhoz köthető. Történt, hogy amikor az amerikai Hallmark alapítói, Rollie és Joyce Hall készletei 1917 karácsonya előtt kifogytak a hagyományos csomagolóanyagból, a kirakatba “miért ne” meggondolással a borítékok béleléséhez használt selyempapírokat tették. A papírokat azonnal elkapkodták. A fivérek 1918 karácsonya előtt kíváncsiságból megismételték a színes selyempapírok árusítását, és mivel ismét óriási sikert tapasztaltak, 1919-től saját tervezésű csomagolópapír gyártásába kezdtek – elindítva ezzel egy új iparágat.

 

Fotó: Not on the High Street

 

Fotó: Not on the High Street

 

Vintage stílusban
Fotó: Callaloo Soup

 

Ma már nagyon sokféleképpen csomagoljuk különböző alkalomból adott ajándékainkat, és a kínálat is ehhez az óriási kereslethez igazodik.

Furoshiki csomagolás (japán eredetű, az ajándékot kendőbe csomagoljuk)
Fotó: evermine blog

 

Fotó: Songbird

 

Örömteli készülődést kívánunk!

Forrás: http://eletszepitok.hu