Karácsonyi dekoráció
Papp Daniella, 2013. december 11.
Kreatív

A rohanó hétköznapokban nincs elég időd karácsonyra készülni? Mutatok pár tippet, hogyan varázsold ünnepi hangulatba környezeted!

Fehér pelyhek

A tükör felett csodásan mutat a horgolt hópelyhekből készült folyondárminta. Az elkészítési mód leírásával bármelyik méteráru üzletben vásárolhatsz eszközöket a horgoláshoz, de hobbiboltokban készen is megveheted a meseszép, horgolt pelyheket.

Vidám csizmák

Kandalló híján használd díszítésre a lépcső korlátját. Készíts tetszőleges méretű csizmasablont. Hajts félbe egy darab filc anyagot, és vágd ki belőle a sablon segítségével a csizmákat. Varrd össze az oldalait, színes filcdarabokkal díszítsd ki. Ha már rögzítetted a csizmákat, szükséged lesz fenyőágakra is. Fentről lefelé haladva dróttal kötözz oda a korláthoz egy-egy ágat. A legszebb akkor lesz, ha oldalról, illetve alulról is körbekeríted a korlátot. Lehetőleg minél kisebb ágakkal dolgozz, úgy sokkal természetesebb hatást kelthetsz.

Fenyőfa-szalvéta:

Egy kis kézügyességgel és zöld szalvétával emlékezetessé teheted az idei karácsonyi asztalt!
A képen látható lépések betartásával hajtogasd be a szalvétát, majd helyezd az előételes tányér közepére. Díszítheted színes papírból kivágott csillagokkal, konfettivel, gyöngyökkel vagy egyéb apró rendelkezésedre álló dísszel.

Karácsonyi csomagolás:


Wc papír vagy kéztörlő gurigából pofon egyszerűen csinálhatunk kis dobozt. Csak lapítsuk ki, és hajtsuk be a végeit, aztán díszítsük kedvünk szerint festékkel vagy mintás papírral.