Hétfő
Sipos Lili, 2017. január 21.
Olvasólámpa

Vasárnap este már mindenki a hétfővel törődik. Tanul, pakol, vagy a munkájához szükséges dolgokat intézi. Mindezzel persze 8 előtt végez, hogy aztán nyugodt szívvel aludni térjen. Másnap reggel pedig üdén és frissen indulhat a munkahelyre vagy az iskolába.

Hát pont nem így van!

Alig hunyja le a szemét az ember, máris szól az ébresztő. Mindenki ideges, fáradt, és a legnagyobb probléma mindig abból származik, hogy miért nem jön tej az üres kancsóból.

Ezek után egy élmény buszra szállni. Úgy érzed magad, mint egy szardínia, mert természetesen a világ összes embere hétkor kíván munkába menni. Viszont a jó hír, hogy teljesen felébredsz, hála az izzadt emberek kellemes illatának és a busz túlfűtöttsége keverékének. Leszállni a buszról pedig felér egy tömegverekedéssel. Hát nem csodálatos ez a reggeli kaland?

Végre kint vagy a friss levegőn….. és egy nagy levegővétel után rájössz, hogy tél van, és lefagy az agyad.

Amikor beérsz a suliba, szembesülhetsz azzal a csodálatos ténnyel, hogy dupla fizikával kezdheted ezt a fantasztikus hétfői napot, méghozzá Zajacz tanár úrral. Nincs is jobb, mint részvéttel teli tekintetek között besétálni a pokolba.

Mosoly és kacagás közepette telik a nap, mégis azon töröd a fejed, milyen varázslat az, ahol matek órán 5 perc felér fél órával, de a szünetben csak pislogsz, és már be is csöngettek. Hála a Refi rengeteg lépcsőjének, mire egy emeletnyi lépcsőt megmászol, megdöntöd a Mount Everest idei rekordját is.

És hiába haltál meg cooperben a hetedik órában, úgy futsz, mint a villám a konviktusba. Sajnos kb. hatszáz versenytárs is ugyanezt teszi, így kettő óra öt perckor már 183517392504 km hosszú sor áll a menzán. Félnapnyi várakozás és két éhhalál után sorra kerülsz, és mikor meglátod, hogy mi van a tányérban, hirtelen elmegy az étvágyad, és arra gondolsz, milyen jó lett volna megenni a húslevest, amit anyukád a kutyának öntött ki reggel.

Ennél rosszabb már nem lehet. Vagy mégis? Nem is értem, hogy ezek után mit vársz. Dupla kötelező tesi jön, mert sokkal egészségesebb leszel, ha asztmarohamig futkározol.

Mire hazaérsz, öt óra is elmúlik. Végre megszabadulsz a táska boldogító terheitől, amikor anyukád egy ölelés között elhadarja az aznapi feladatokat. Örömtáncot járva kitakarítod a konyhát, és még a kimosott ruhákat is elintézed, sőt este 8-kor még meg is kérdezed, miben segíthetnél te, akire a műmosoly már odaragadt. Végül pedig leülsz az asztalhoz. Mert HÉTFŐ este mindenki a KEDDel törődik: tanul, pakol, vagy a munkájához szükséges dolgokat intézi. Mindezzel ha 8 előtt végez, de olykor a hajnali kettő sincs olyan későn. Reggel pedig üdén és frissen kezdheti a napot.

Vagy mégse?