Vavyan Fable: Mesemaraton
Kárász Petra, 2014. március 29.
Olvasólámpa

Hella Postor a hetvenéves milliomos nő lovasversenyt szervez, melynek főnyereménye egymillió fabatka. Az idős hölgy, aki még a nitroglicerintől se dőlne ki, nem sokkal a rajt előtt találkozik fiatalkori hasonmásával, Aetna Dobossal.

Kedvesen meghívja őt és Don Jarrat-t  fiatalkori szerelmének fiát a Mesemaratonra azzal a tervvel, hogy egymásba szeretnek és rájuk hagyja hatalmas vagyonát. Aetnát  azonban egy kábítószercsempész banda üldözi egy eltűnt rakományért, ezért Mrs. Postor a lány testőrére, Mitchell Redfordra bízza, aki után viszont Don Jarrat kopói loholnak egy eltűnt heroinszállítmány miatt. A versenyt kísérő tévések és újságírók kereszttüzében hőseinknek még üldözőikkel, érzelmeikkel és egymással is meg kell küzdeniük. Találkozunk a versenyen navaho indián törzsfőnökkel és piros ruhás nővel egyazon ember személyében, ezenkívül filmsztárral, angol hölggyel, professzorral, néha átmenetileg elhalálozó emberrel, a lila bugyogókról álmodó Gill Barry-vel, bérgyilkosokkal és FBI ügynökkel is.

Képtelenségek, hajszák, szerelmek. Nem mindennapi történet, nem akárhogy leírva. Az én könyven már rongyos. Mindenkinek ajánlom! Jó olvasást!