Egy ezüstérem margójára – gondolatok a palánk mellett
Tóth Imre, 2015. január 21.
Sport
A tavalyi tanévben, több év várakozása után, újra dobogóra állhattunk a fiúk között a kispályás floorball diákolimpia országos döntőjén. A bronzérem megszerzésében elévülhetetlen érdeme volt a Badó – Csocsó párosnak, kik erre az évre az V. korcsoportból kiöregedtek. Így izgalmasan indultunk útra, hogy meglássuk, nélkülük egy más játékrendszerben megismételhető-e a siker ugyanebben a korcsoportban.
Korai kelések, esti alkalmak, megannyi gyakorlat újra és újra, keresztpassz, kapáslövés, visszajátszás, védekezés, pontosság és higgadtság, egy elődöntő megnyerése, s máris az országos döntőben találtuk magunkat.
A sorsolást megismerve tudtuk nem lesz könnyű, hiszen minden gólért keményen meg kell majd küzdeni. Mert OBI-ben edződött játékosokon túl, borsodi jégkorongosok vártak ránk, kik technikailag igen képzettek, s kicsit más ritmusban járatják a labdát.
Az első meccs meglepetést, a második kiegyenlített küzdelmet, a harmadik nem várt vereséget hozott, de a legfontosabb, hogy jobb gólkülönbséggel a legjobb négy között találtuk magunkat. Az elődöntőben a Tatai Eötvös József Gimnázium csapatával kerültünk szembe, s valami megcsillant, hiszen mind a három, pályán lévő játékosunk hősként harcolt percről percre, s állta a rohamokat. Majd egy villanás, egy egész pályás húzás, majd a szélről egy kapáslövés, s kettővel vezettünk. Nehezen pörögtek a másodpercek, s közben csak begyötörtek ők is egyet, de újra villan Áron ütője, s egy egész pályás góllal visszaállítja a megnyugtató különbséget. Nem sokkal később megszólal a várva várt hang, ami a mérkőzés végét jelentette, s egyben azt is, hogy döntőbe jutott csapatunk. A játékosok elfáradva, de örömmel állták az iskolatársak gratulációját, hiszen tőlük volt hangos a csarnok, kik űzték hajtották a pályán lévőket. A döntőben a Városmajori Gimnázium játékosai megérdemelt győzelmet arattak, hiszen pontosabban járatták ütőről, ütőre a játékszert, időben észrevették azokat a réseket, ahova a fáradt lábak már nem értek oda.
Az eredményhirdetésen öt boldog fiatal állt fel a dobogóra, kik büszkén, örömmel vették át az ezüstérmet, hiszen ez a siker az övék, s rátekintve mindig boldogan juthatnak eszükbe ezen felejthetetlen pillanatok.

Álljon itt a csapat névsora: Petri Áron, Jakubik Máté, Sallai Bence, Mihalik Tamás, Polereczki Flórián

Ezek után hogyan tovább? Jövőre még mindig marad három emberünk a csapatból ebben a korcsoportban, s olyanok kerülhetnek melléjük, kik már többször bizonyították, hogy sokra hivatottak. Az eredményt pedig, jövőre meglátjuk. Bronz, ezüst, ... – a folytatást mindannyian megálmodtuk, most hozzá fogunk a kivitelezéshez!