Lány kosárlabda
Kőrösi-Fehér Dorka, 2014. március 31.
Sport

Nem mindenki tudja a gimnáziumban, de a lány kosárlabda csapatunk kiemelkedően teljesített az utóbbi hónapban. A K Amatőr megyein elsők lettek, így kijutottak az országos diákolimpiára, és szintén kijutottak az országosra B33 Amatőr elődöntőbe.  Épp ezért meginterjúvoltuk az edzőt és a csapatot, hogyan sikerült idáig eljutniuk.

Az edzővel készült interjú:

Mióta kosaraznak a lányok?

A csapat 3-4 éve játszik együtt, de a végzősök négy éve játszanak, így mondhatni, rutinos játékosok. A versenyen idén nem volt olyan erős a mezőny, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy a lányok is lejjebb adták volna a szintet, különben nem lettek volna ilyen sikeresek.

Mióta készültek - akár lelkiekben is - erre a meccsre? Mikor tudták meg az időpontot?

A lányok január elején szereztek tudomást a meccs időpontjáról, bár én korábban is tudtam, hogy február-március körül lesz, csak a pontos dátumot nem, a csapattagok viszont már rég készültek erre.

Milyen kapcsolatban állnak a lányok egymással?

Évfolyamonként nagyon jó a viszonyuk, de a csapatszellem legyőzi a korkülönbséget, és nagyon egységes emiatt a játékuk.

Egy csapattaggal készült interjú: 

Mióta kosarazol?

Én hetedikben kezdtem a kosarazást az osztálytársaimmal együtt, és azóta is együtt edzünk. Ellentétben azokkal, akiknek kötelező testnevelésen kell részt venni, mi heti 4x45 percet kosarazunk, és van olyan, aki emellett még mást is sportol.

Mikor tudtátok meg, a verseny időppntját?

Szeptemberben, az első edzések körül tudtuk meg, hogy mikor lesznek a meccsek, de nagyon nem számított az, hogy mikor tudtuk meg, mert a csapat felkészült állapotban volt. A pontos dátumot az edző januárban közölte.

Milyen viszonyban vagy a csapattársaiddal?

Elég jó, mivel a kosárlabda csapatsport, így meg kell lennie az összhangnak, különben elég nehezen tudnánk játszani, nem tudnánk olyan eredményeket hozni, mint amilyeneket most.