Lesz vigasz?
Plii Regii, 2012. december 1.
Színház
Bár a „Lesz vigasz?” c. színdarab premierjét már októberben láthattuk, de a Katona József Színházban még november 29-ig tekinthették meg az érdeklõdõk az elõadást, amelyet Cseke Péter rendezett.

A színdarab egy vidéki kultúrházban játszódik, amely már igencsak a csõd szélén áll. Az igazgató a szörnyû hírek hallatán összecsõdíti a közösség minden tagját, és közli velük a borzalmas hírt: a kultúrház helyére egy sportstadiont akarnak építeni! Közösen próbálják meg kitalálni, hogyan menthetnék meg a csodás épületet. Az elõadás erõssége a zene, a nézõk hallhatják a közismert Hajmási Péter, Hajmási Pál címû dalt, az Anconai szerelmesek dalait, és sok örökzöld slágert (akár egy zuhanyrózsa alatt dalolva is). A színészek csodás estét biztosítanak azok számára, akik kedvelik a musical és az operett elõadásokat, a humort, és a szívmelengetõ csetlést-botlást.

Megmutatják nekünk azt, hogy az idõ fogaskereke bár gyorsan forog, mégis képes egy kis „retust” adni a klasszikus mûfajoknak. És bár személy szerint tinédzser fejjel eszembe sem jutott volna éppen ezt a színdarabot megnézni, végül örülök neki, hogy láthattam, mert egy eseménydús, szórakoztató estét tölthettem a színházban.