Bécsben jártunk
KRG, 2018. december 18.
Velünk történt

December 14-én, pénteken becsöngetéskor 50 szerencsés diák nem a tanteremben, hanem egy kirándulóbuszban ült, és sebesen haladt az osztrák-magyar határ felé. Ugyanis a német nyelvet tanuló és kedvelő csapatunk Hamarné Neuhauser Ágnes, Deliné Neuhauser Anikó és Miklósné Urbán Zsuzsanna tanárnővel egy napot Bécsben tölthetett.

Korai indulásunknak köszönhetően a tervezett időben megérkeztünk, majd belevetettük magunkat a nagyvárosba. Először a Kunsthistorisches Museumban (Művészettörténeti Múzeum) Pieter Bruegel, 16. századi festő frissen felújított munkáinak kiállítását néztük meg. Innen átsétáltunk a Belvedere kastélyba, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson csodálhattunk meg Gustav Klimt képeit, illetve más szecessziós és impresszionista festményeket. Innen lelkesedve mentünk tovább: megnéztünk a Stephansdomot, majd továbbhaladtunk a már sokak által várt végső úti célunkhoz; a Rathaus (Városháza) előtti Christkindlmarkthoz (karácsonyi vásár). Itt másfél órát szabadon bolyonghattunk, szerezhettük be az otthonmaradottaknak az apró ajándékokat, elveszhettünk egy kicsit az ünnep varázsában.

Fáradtan, ám élményekkel gazdagon megtelve értünk vissza Kecskemétre, ahol sokunk örömére hóesés várt minket haza, ezzel a napot teljessé téve.

Hálásan köszönjük a lehetőséget és a sok segítséget a kísérőtanároknak, a giminek. Egy nagyon szép napot élhettünk meg együtt, közelebb kerülve egymáshoz!

Írta: 

Szarvas Fanni 9.c

A képeket a galériára kattintva megtekintheted! 


Bécs 2018
KRG, 2018. december 18.